A'la Pasta z Awokado z Chrupiącym Pieczywem

Powiadam Wam Awokado! Awokado! Jedzmy Awokado. Niektórzy, w szczególności kobiety, mają obawy, żeby jeść smaczliwkę, ponieważ jest tłusta i zawiera dużo kalorii. Ok, to prawda, ale zaznaczam, że są to tłuszcze nienasycone, które są niezbędne dla naszego organizmu. Pół awokado dziennie nikomu krzywdy nie wyrządziło, wręcz przeciwnie. Badania dowiodły, że ludzie zjadający ten owoc są zdrowsi i chudną, bo czują się dłużej syci. Smaczliwka również bardzo dobrze wpływa na skórę. Ujędrnia ją i uelastycznia. Także od dziś nie bójcie się awokado i zróbcie z niego pastę/sałatkę z dodatkiem jajka i rzodkiewek.
A'la Pasta z Awokado z Chrupiącym Pieczywem

Składniki (1 porcja):

  • 1/2 awokado
  • jajko
  • 3 rzodkiewki
  • 1 kopiasta łyżka jogurtu naturalnego
  • szczypiorek (opcjonalnie)
  • 2 kromki chleba  (waga około 40g na kromkę)

Wartość energetyczna: 364 kcal

Przygotowanie (Czas ok. 10min):

  1. Wkładam do garnuszka jajko, zalewam wodą i gotuję. Jak woda zacznie wrzeć, odliczam ok. 7 min, tak by jajo wyszło na twardo;
  2. W czasie gotowania jajka, kroję w kostkę rzodkiewki, wydrążam miąższ z awokado;
  3. Ugotowane jajko polewam zimną wodą, obieram, kroję w kostkę;
  4. Umieszczam wszystko w miseczce i polewam jogurtem;
  5. Doprawiam. Całość dokładnie mieszam (najlepiej widelcem);
  6. Kromki chleba smaruję przygotowaną masą. 

Dodatkowo: można dodać odrobinę szczypiorku.

SMACZNEGO !!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail