Przygotowanie (Czas bez pieczenia około 15 minut):
- W rondelku na średnim ogniu rozpuszczam masło i pokrojoną czekoladę;
- Mieszam i uważam, by masa się nie zagotowała;
- Odstawiam do schłodzenia;
- W tym czasie nastawiam piekarnik na 165 stopni, termoobieg;
- Blachę wykładam papierem do pieczenia i lekko smaruję go tłuszczem;
- W misce mieszam mąki, sól, ksylitol, jajka;
- Wlewam do miski masę czekoladową, cały czas mieszając (najlepiej trzepaczką);
- Dokładnie wymieszaną masę wylewam na blachę;
- Piekę 20-25 minut (wierzch musi mieć wygląd popękanej skorupki, a po dotknięciu palcem ciasto powinno byc dość miękkie);
- Wyciągam z pierkarnika i posypuję odrobiną cukru pudru;
Informacja: Osoby z insulinopornością i cukrzycą niech lepiej odpuszcza sobie cukier puder ;)