Fasolowe Brownie!

Pewnie zastanawiacie się, co w brownie robi fasola? Otóż stanowi źródło niezbędnego białka roślinnego, a w połączeniu z gorzką czekoladą smakuję wyśmienicie. Moja propozycja: Upieczcie, pokrójcie w dość grube kawałki, zaparzcie kawę i cieszcie się chwilą!
Fasolowe Brownie!

Składniki (na keksówkę):

  • 1 puszka białej fasoli
  • 1/5 szklanki (50g) oleju kokosowego (roztopionego)
  • 2 jajka
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady 85%
  • 1 banan

Przygotowanie (Czas ok. 35min):

  1. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni Celsjusza;
  2. Formę do ciasta smaruję olejem;
  3. W blenderze miksuję fasolę (odcedzoną) z olejem, jajkami;
  4. Następnie Dodaję kakao, pokrojonego banana, kawę, mąkę i dokładnie miksuję na gładką jednolitą masę;
  5. Kroję drobno czekoladę i dodaję ją do masy;
  6. Wszystko wylewam do przygotowanej formy;
  7. Wstawiam do pieca na 20-25min;
  8. Studzę i kroję w kostkę;

Słodkości !!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail