Regeneracyjne Batoniki!

Trening właśnie się skończył, a Wam coraz bardziej burczy w brzuchu? Mam na to sposób -> batony proteinowe, które możecie włożyć do torby i szybko je wszamać, gdy tylko skończy się workout. Smaczne, syte i łatwe w przygotowaniu!
Regeneracyjne Batoniki!

Składniki (12 małych batoników):

  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka orzechów (najlepiej migdałów/orzechów nerkowca)
  • 1 łyżka sezamu (opcjonalnie)
  • 2 garści żurawiny/rodzynek
  • 2 małe banany
  • 2 łyżki syropu z agawy/płynnego miodu
  • przyprawy: imbir, cynamon

Przygotowanie (Czas bez pieczenia 10 minut):

  1. Banany miksuję na mus i dodaję do niego syrop z agawy;
  2. Płatki owsiane delikatnie miksuję (by nie zrobił się pył);
  3. Do płatków dodaję pokrojone orzechy, żurawinę, mus bananowy i sezam;
  4. Całość przyprawiam i dokładnie wszystko mieszam;
  5. Piekarnik rozgrzewam na 180 stopni, a blachę wykładam papierem do pieczenia;
  6. Na papierze rozsmarowuję całą masę, tak by miała mniej więcej 1,5cm grubości;
  7. Wstawiam do piekarnika na 25 minut do zarumienienia. Po upłynięciu czasu wyłączam sprzęt, lekko uchylam drzwiczki i czekam kolejne 5-7 minut;
  8. Gotową masę kroję w paski na kształt batoników;
  9. Batony przechowuję w lodówce;

KIEDY SPRÓBUJECIE, NIE POŻAŁUJECIE!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail