Fit Frytki z Cukinii i Papryki!

Dziś coś nietypowego do przegryzienia. Bardzo szybkie w przygotowaniu, jeszcze szybsze w konsumpcji :P. Tym razem na stół wędruje słona przekąska, a mianowicie FRYTY warzywne z przepyszną panierką. Idealne na każdego. Polecam!
Fit Frytki z Cukinii i Papryki!

Składniki (1 porcja):

  • 1/2 małej cukinii
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 30 g parmezanu
  • 2 łyżki zmielonych migdałów
  • 1 jajko (dla wegan mleko roślinne z siemieniem lnianym)
  • przyprawy: tymianek

Przygotowanie (Czas bez pieczenia 10 minut):

  1. Piekarnik rozgrzewam na 200 stopni;
  2. Warzywa przepoławiam, wydrążam środek i kroję w słupki o wielkości frytek belgijskich;
  3. Na talerzu łączę starte migdały z parmezanem;
  4. W miseczce roztrzepuję jajko i dodaję tymianek;
  5. Pokolei każdy słupek wkładam najpierw do masy jajecznej, a potem obczatam w panierce (tak jakbyście robili schabowe);
  6. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia układam warzywa;
  7. Wstawiam do piekarnika na około 20-25 minut;
  8. Po upłynięciu czasu chwilkę czekam aż ostygną i gotowe!

Dodatkowo: doskonale sprawdzi się tu jakiś domowy dip. Polecam pomidorowy na ostro!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail