Jaglak z Serkiem Wiejskim!

Poszukujecie czegoś, co można uszykować szybko w domu po ciężkim treningu? Mam dla Was idealne rozwiązanie. Kasza jaglana jako źródło złożonych węglowodanów, serek wiejski dostarczający białka oraz warzywa, które zawierają mnóstwo witamin i wspomagają trawienie. Zatem ruszać do kuchni i szykować, co trzeba!
Jaglak z Serkiem Wiejskim!

Składniki (1porcja):

  • 3 lub 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 150g serka wiejskiego
  • łyżka szczypiorku
  • łyżka koperku
  • 1/3 zielonego ogórka
  • przyprawy: pieprz czarny, pieprz ziołowy

Przygotowanie (Czas. ok 15min):

  1. Kaszę wrzucam do garnuszka;
  2. Zalewam wrzątkiem 1,5cm powyżej kaszy i gotuję na średnim ogniu;
  3. Gdy kasza jest w garnku, obieram ogórka, wydrążam środek (dlatego, że jest bez smaku i zawiera dużo wody) i kroję w kostkę;
  4. Siekam szczypiorek i koperek;
  5. Po 15 min, kiedy jaglak się ugotuje, wkładam wszystkie składniki do miski i przyprawiam;

SZYBKO, ZDROWO, PYSZNIE!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail