Kokosowa Jaglanka z Bananem i Orzechami!

Kaszę jaglaną wykorzystuje się na różne sposoby. Można z jej udziałem wykonać praktycznie wszystko. Moje ulubione danie jednak to jaglak na słodko, który perfekcyjnie nadaje się na śniadanie. Dobre węglowodany to energia na początek dnia! Zdrowo, szybko i łatwo. Sprawdźcie sami!
Kokosowa Jaglanka z Bananem i Orzechami!

Składniki (1 porcja):

  • 1/2 banana
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 łyżka migdałów
  • 1 łyżeczka nasion słonecznika
  • 2 łyżki mleczka kokosowego
  • 1/2 łyżeczki kakao (opcjonalnie)
  • 1/2 łyżeczki miodu (opcjonalnie)
  • przyprawy: cynamon, imbir

Wartość energetyczna: 360kcal

Przygotowanie (Czas około 15 minut):

  1. Kaszę jaglaną zalewam wrzątkiem 1,5-2 cm powyżej kaszy;
  2. Gotuję przez 13-14 minut;
  3. Ugotowaną kaszę wrzucam do miseczki, dodaję mleczko kokosowe, pokrojonego w paski banana i bakalie;
  4. Całość mieszam;
  5. Na koniec posypuję cynamonem i imbirem;

Dodatkowo: Świeżo parzona kawa z odrobiną roślinnego mleka!

MMmmnóstwo radości z samego rana!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail