Kotleciki z Łososia w Orientalnym Stylu

Nie macie pomysłu na weekendowy obiad? Chcielibyście zrobić coś "innego", ale równie smacznego? Nie macie ochoty długo siedzieć w kuchni, ale mimo to pragniecie zaskoczyć swoich domowników lub znajomych? Mam coś dla Was! Kotleciki rybne, które podbiły moje serce. Świeżość i zapach przypraw oraz smak łososia smakują kapitalnie! Co więcej, przepis jest banalnie prosty. Tak naprawdę to wystarczy wszystko posiekać, usmażyć na niewielkiej ilości oleju i gotowe. To co? Dziś na obiad kotleciki z łososia w orientalnym stylu? :)
Kotleciki z Łososia w Orientalnym Stylu

Składniki (2 porcje - 6 kotlecików):

  • 400 g świeżego łososia bez skóry
  • 1 dymka
  • 1 papryczka chilli
  • pęczek kolendry
  • 2 duże ząbki czosnku
  • przyprawy: imbir, pieprz ziołowy, sól himalajska, 1/2 łyżeczki soku z cyrtyny
  • 10 g oleju rzepakowego

Wartość energetyczna jednej porcji: 500 kcal

Przygotowanie (Czas około 15 minut):

  1. Wszystkie dodatki do ryby drobno siekam;
  2. Łososia myję, oszuszam i wykładam na posiekane dodatki;
  3. Rybę drobno kroję, jednocześnie łącząc ją z pozostałymi składnikami;
  4. Przyprawiam do smaku;
  5. Formuję kotleciki;
  6. Rozgrzwam olej na patelni;
  7. Wykładam kotleciki i smażę 2 minuty z każdej strony;
  8. Wykładam na talerz i polecam sokiem z cytryny;

Dodatkowo: ryż jaśminowy :) 

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail