Mus Czekoladowy z Awokado!

Awokado zazwyczaj wykorzystuje się do sałatek, jajecznicy, omletu lub po prostu je się miąższ łyżeczką. Czas dodać smaczliwce trochę wyrazu i zrobić z niej słodki mus czekoladowy?? Właśnie tak! I to jaki szybki i prosty. Idealny deser, który zaskoczy swym smakiem niejednego z Was!
Mus Czekoladowy z Awokado!

Składniki (1 porcja):

  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 2 płaskie łyżki kakao
  • 50ml mleka migdałowego
  • 1 płaska łyżka miodu
  • 1 łyżeczka soku z limonki
  • 1 garść borówek/malin/jeżyn
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych (opcjonalnie)

Wartość energetyczna bez owoców: 256kcal

Przygotowanie (Czas 5 minut):

  1. Awokado kroję na pół i łyżką wydrążam miąższ (w drugiej połówce zostawcie nasiono, awokado wtedy dłużej pozostaje świeże!)
  2. Awokado łączę z pozostałymi składnikami w miseczce i miksuję na gładką masę;
  3. Przelewam masę do szklanki i dodaję ulubione owoce (u mnie borówki i maliny);
  4. Wstawiam do lodówki na godzinę;

Już prościej chyba się nie da zrobić deseru!!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail