Batatowe Ciacho z Awokado i Bananem!

Weekend zbliża się dużymi krokami, więc najwyższa pora pójść na zakupy i kupić wszystkie niezbędne składniki do.... Batatowego ciasta z awokado i bananami. Smak Was z pewnością zaskoczy! Może nie jest strasznie słodkie, ale super zdrowe i można sobie pozwolić na więcej niż jeden kawałek!:) Polecam serdecznie:)!
Batatowe Ciacho z Awokado i Bananem!

Składniki:

  • 3 bataty (600g)
  • ½ awokado
  • ½ banan
  • 2 łyżki miodu
  • 200 ml mleczka kokosowego dobrej jakości (minimum 90% kokosa)
  • 2 jajka
  • 3 krople aromatu waniliowego
  • ½ łyżeczki cynamonu lub więcej (zależy od preferencji)

Przygotowanie (Czas bez pieczenia około 30 minut):

  1. Ziemniaki obieram, kroję w kostkę i wkładam do garnka;
  2. Garnek zalewam wrzątkiem i czekam aż ziemniaki zmiękną (około 15-20 minut);
  3. W tym czasie obieram banana i wydrążam miąższ z awokado;
  4. Ugotowane bataty ugniatam widelcem i odstawiam do wystygnięcia;
  5. Do przestudzonych ziemniaków dodaje banana, awokado oraz pozostałe składniki ;
  6. Całość blenduję na gładką masę;
  7. Wykładam blachę papierem do pieczenia, wylewam masę;
  8. Nastawiam piekarnik na 170 stopni;
  9. Wkładam blachę na około 80 minut;
  10. Gotowe ciasto odkładam do przestudzenia;

Dodatkowo: Ciasto możecie polać gorzką czekoladą i posypać startymi orzechami lub wiórkami kokosowymi.

Ciasto wychodzi mokre i należy je przechowywać w lodówce!:)

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail