Omlet z Tuńczykiem i Oliwkami!

Tuńczyk, oliwki, jaja = przepyszny omlet wytrawny, który możecie podawać na śniadanie lub kolację. Myślę, że ten kwaskowaty smak urzeknie niejednego z Was. Enjoy!
Omlet z Tuńczykiem i Oliwkami!

Składniki (1 porcja):

  • 2 jajka
  • 4 zielone lub czarne oliwki drylowane
  • 1/3 puszki z tuńczyka w sosie własnym
  • przyprawy: szczypta pieprzu, słodkiej papryki i kurkumy

Przygotowanie (Czas ok. 5min):

  1. Do miseczki wrzucam jajka i doprawiam je pieprzem kurkumą oraz słodką papryką;
  2. Na posmarowaną olejem lub masłem klarowanym, rozgrzaną patelnię wylewam masę;
  3. Smażę ok. 2 min, aż spód będzie się łatwo odrywał do patelni i przewracam;
  4. Czekam aż całość masy będzie zwarta;
  5. Na gotowy omlet wykładam tuńczyka i oliwki;

Dodatkowo: Można podawać z 2 kromkami pełnoziarnistego pieczywa.

GOTOWE !

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail