Orzechowy Chlebek z Fetą i Oliwkami!

Zrobienie chleba dla wielu z Was to czynność granicząca z cudem? Czas to zmienić! Dziś odsłona chleba z ziarna orkiszu z aromatem orzechowym i innymi skarbami w środku. Wykonanie jest tak proste, że nawet dzieciaki mogą przyłączyć się do pracy:) Serdecznie polecam!
Orzechowy Chlebek z Fetą i Oliwkami!

Składniki (na keksówkę):

  • 150g mąki orkiszowej
  • 100ml mleka orzechowego (migdałowego lub z orzechów laskowych)
  • 100ml oliwy
  • 4 jaja
  • 100g sera Feta
  • 7 sztuk czarnych oliwek
  • 1 garść orzechów wloskich
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • przyprawy: sól himalajska, pieprz, oregano, rozmaryn, czosnek granulowany
Przygotowanie (bez pieczenia około 15 minut):
  1. Mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy wrzucam do miseczki i mieszam;
  2. Do następnej miski dodaję jajka, mleko, oliwę i blenduję;
  3. Mączną masę wrzucam do masy z jajkami i delikatnie wszystko ze sobą łączę za pomocą widelca;
  4. Piekarnik nastawiam na 180 stopni;
  5. Keksówkę wykładam papierem do pieczenia i delikatnie smaruję olejem;
  6. Do masy chlebowej dorzucam pokrojoną fetę, orzechy i oliwki;
  7. Całość wylewam do formy;
  8. Wstawiam do piekarnika na 45-50 minut;

Nie potrzeba żadnych dodatków, aromat ziół i lekko orzechowy smak przyprawia w obłęd!!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail