Orzechowy Sernik Low Carb

Jesteście na redukcji i macie właśnie ochotę na coś słodszego? Polecam mój orzechowy sernik, w którym z węglowodanów znajdziecie tylko miód. Poza tym przygotowanie jest banalnie proste. No to let's go!
Orzechowy Sernik Low Carb

Składniki (8 kawałków):

  • 500g chudego twarogu
  • 3 jajka
  • 2 białka jaj
  • 100g jogurtu naturalnego/greckiego
  • 2 garści orzechów włoskich
  • 3 łyżki masła orzechowego minimum 90%
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki miodu
  • odrobina oleju do wysmarowania blachy
  • przyprawy: cynamon, gałka muszkatołowa, kardamon

Przygotowanie (Czas 10 minut bez pieczenia):

  1. Piekarnik nastawiam na 200 stopni C;
  2. Wszystkie składniki (z wyjątkiem jednej łyżki miodu i jednej garści orzechów) wrzucam do jednej miski i blenduję na gładką masę;
  3. Blaszkę smaruję olejem;
  4. Wylewam masę na blachę i wkładam do piekarnika na 30min;
  5. Po 30 minutach wykładam na chwilę ciasto, polewając je łyżką miodu i posypując resztą orzechów;
  6. Wstawiam ciasto do piekarnika (już nie włączonego, lecz nadal ciepłego) dodatkowo na 15 min, by "doszło";

Banalne? No jasne, że tak!

SMACZNEGO

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail