Pasta z Pieczonej Papryki!

Kochani, czas na coś naprawdę praktycznego w kuchni. Nada się świetnie jako smarowidło do kanapek, dip do krakersów lub sosik do burgerów! Czas na pastę z papryki. Ta mała czerwona rzecz zawiera mnóstwo witaminy C, co w jesiennym okresie jest nam niezbędne, by dbać o swoją odporność. Szybka, smaczna i uniwersalna! Polecam! :-)
Pasta z Pieczonej Papryki!

Składniki (5 małych słoiczków):

  • 5 czerwonych papryk
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 100 g ziaren słonecznika
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia, oregano

Przygotowanie (Czas z pieczeniem 30 minut):

  1. Nastawiam piekarnik na 200 stopni;
  2. Papryki kroję na pół, usuwam nasionka i polewam je oliwą;
  3. Czosnek przeciskam przez praskę i dodaję do warzyw;
  4. Wstawiam papryki do piekarnika na 20 minut;
  5. Gotową paprykę kroję na mniejsze części, by łatwiej się blendowało;
  6. Dodaje ziarna słonecznika i siemię;
  7. Całość przyprawiam i blenduję na gładką masę;
  8. Przechowuję w lodówce;

 

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail