Pieczona Dynia!

Jesień trwa, dlatego czas na dynię. Ekstra warzywko zawierające całkiem dużo węglowodanów, dlatego stanowi super posiłek tuż po treningu. Pieczona z odrobiną przypraw naprawdę syci i smakuje.
Pieczona Dynia!

Składniki (4/5 porcji):

  • dynia hokkaido (według mnie najlepsza, bo nie trzeba jej obierać)
  • 2 ząbki czosnku/czosnek granulowany
  • przyprawy: zioła prowansalskie, pieprz

Przygotowanie (Czas ok. 30min):

  1. Nastawiam piekarnik na 200stopni;
  2. Przepoławiam dynię na pół i wydrążam środek;
  3. Kroję dynię i czosnek w plastry (można także w kostkę);
  4. Całość wykładam na blachę i piękę 30min;
  5. Wykładam dynię na talerzyk i czekam chwilkę aż ostygnie;

MMMMMM :)

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail