Placuszki Jaglane z Bananem!

Placuszki? Ojjj taaaakk! Dziś na śniadanie będą placuszki. A żeby było prozdrowotnie, dodałam do nich pełnowartościowe składniki, które zasmakują niejednemu z Was. Zatem bierzemy się do roboty i przygotowujemy pyszne śniadanko.
Placuszki Jaglane z Bananem!

Składniki (1 porcja):

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • ½ banana
  • 1 łyżeczka lnu mielonego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka masła orzechowego
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • garść borówek/malin
  • 1 łyżeczka miodu/syropu z agawy

Wartość energetyczna: 450kcal

Przygotowanie (Czas ok. 20 minut):

  1. Kaszę jaglaną zalewam wrzątkiem 1,5-2 cm powyżej kaszy;
  2. Gotuję przez 12-15 min (można po 10 minutach dolać dwie łyżki mleka);
  3. Ugotowaną kaszę wrzucam do miseczki;
  4. Dodaję jajko, pokrojonego banana, masło orzechowe i len mielony;
  5. Całość dokładnie mieszam i formuję placuszki (nie muszą być takie płaskie, mogą mieć kształt kotletów mielonych);
  6. Na posmarowaną olejem kokosowym lub masłem klarowanym, rozgrzaną patelnię nakładam placuszki;
  7. Smażę ok. 2 min i przewracam na drugą stronę. Czekam aż placuszki się zarumienią;
  8. Gotowe placuszki odkładam na talerz. Polewam je jogurtem, miodem i posypuję borówkami;

OM OM OM !!!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail