Placuszki z Fasolą i Nasionami Chia!

Nasiona Chia już większość z Was zna. Ale jestem pewna, że głównie używacie ich do dań na słodko, np. do puddingów, smoothies, pancake'ów. Dziś przedstawiam Wam je w trochę innej odsłonie, a mianowicie w wytrawnych placuszkach z fasolą i dużą ilością pietruszki. Śniadanko białkowo-tłuszczowe na wypasie!
Placuszki z Fasolą i Nasionami Chia!

Składniki (1 porcja):

  • 1 jajko
  • 2 płaskie łyżki mąki z ciecierzycy
  • garść czerwonej fasoli z puszki
  • 1 łyżeczka nasion Chia
  • 1/2 małej cebuli
  • pęczek pietruszki
  • przyprawy: sól himalajska, pieprz, czosnek

Przygotowanie (Czas około 15 minut):

  1. W miseczce łączę jajko z nasionami Chia, roztrzepuję i odstawiam na 5 minut;
  2. W tym czasie kroję cebulę w kostkę i szatkuję pietruszkę;
  3. Pokrojone warzywa, fasolę, mąkę i przyprawy dodaję do jajka i porządnie mieszam;
  4. Rozgrzewam masło klarowane na patelni
  5. Za pomocą łyżki nabieram masę i nakładam na patelnię w kształcie placuszków;
  6. Smażę 3 minuty na średnim ogniu z obu stron;

MNIAMI!!! <3

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail