Jaglane Pralinki z Niespodzianką w Środku!

Śmiem twierdzić, że każdy z Was skusił się chociaż raz w życiu na kuleczkę oblaną czekoladą z różnymi dodatkami w środku. Ale powiedzmy sobie jasno! Takie pralinki choć są słodkie i pyszne, dostarczają tylko pustych kalorii oraz odkładają się w tak bardzo nielubianej przez Was oponce na brzuchu. Moja wersja pralinek jest znacznie bardziej wartościowa, a nadal smakuje równie pysznie:) No i niespodzianka w środku to... skórka z pomarańczy, która znakomicie podkręca smak!
Jaglane Pralinki z Niespodzianką w Środku!

Składniki (na około 15 kuleczek):

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 3 łyżki płatków jaglanych (opcjonalnie, dla lepszego związania)
  • 2 łyżki kakao/kabobu
  • 2 łyżki zmielonych migdałów (można kupić gotowe, można samemu posiekać)
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • 2 łyżki mleka roślinnego (u mnie migdałowe)
  • skórka z połowy pomarańczy
  • 1 garść wiórków kokosowych (opcjonalnie)

Przygotowanie (Czas około 25 minut):

  1. Kaszę jaglaną gotujemy jak tutaj;
  2. Na tarce z małymi oczkami trę skórkę z pomarańczy;
  3. Na papierze do pieczenia rozsypuję wiórki kokosowe, w których będę obtaczać kuleczki;
  4. Do gotowej kaszy dodaję płatki, kakao, migdały, skórkę z pomarańczy oraz syrop;
  5. Całość porządnie mieszam i tworzę kuleczki wielkości orzecha włoskiego;
  6. Niektóre z nich obtaczam w wiórkach kokosowych;
  7. Gotowe pralinki wkładam do lodówki i GOTOWE!

Dodatkowo: Świeża kawka z mlekiem roślinnym lub bez i mamy  podwieczorek perfekcyjny!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail