Czekoladowy Pudding z Batata!

Mało czasu na posiłek po treningu z dużą zawartością białka i węglowodanów? Dziś pomysł na szybki czekoladowy pudding z batata, który zregeneruje Wasze mięśnie i uzupełni straty glikogenu. Przepis jest tak prosty, że poradzi sobie z nim każdy! Sami sprawdźcie. Miłego popołudnia :).
Czekoladowy Pudding z Batata!

Składniki (1 porcja):

  • 150 g upieczonego batata
    Jak upiec? Piekarnik 220 stopni 30 minut.
  • 1 dojrzały banan
  • 70 ml mleka owsianego
  • 1 łyżka ricotty
  • 1 czubata łyżeczka karobu/kakao
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych
  • szczypta cynamonu
  • opcja, by podbić białko - 10g odżywki białkowej

Wartość energetyczna z odżywką białkową: 418 kcal
Białko: 16g
Tłuszcz: 10g
Węglowodany: 71g

Przygotowanie (około 5 minut):

  1. Upieczonego batata i banana kroję w kostkę;
  2. Wrzucam do malaksera, dodając mleko i karob;
  3. Całość miksuję na gładką masę;
  4. Na wierzch kładę łyżkę ricotty i posypuję wiórkami kokosowymi i cynamonem;

Wcinam po treningu!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail