Przygotowanie (Czas około 20 minut):
Komosę ryżową przygotowuję podobnie jak kaszę jaglaną.
- Najpierw opłukuję komosę zimną wodą;
- Wkładam ją do garnka, zalewam wrzątkiem 2 cm powyżej komosy, nastawiam gazówkę na średni ogień i czekam 15 minut;
- Gdy komosa się gotuję, smaruję patelnię 2 łyżkami oleju i rozgrzewam ją;
- W tym czasie kroję drobno cebulkę oraz suszone pomidory i wrzucam je na patelnię;
- Dynię obieram i trę na tarce na dużych oczkach;
- Dodaję ją do cebuli i pomidorów;
- Podlewam delikatnie wodą (można także wywarem warzywnym, ale musi być on samodzielnie zrobiony);
- Gotową komosę ryżową dokładam do reszty składników i całość przyprawiam;
- Wszystko umieszam na talerzu i dodaję ser feta.
WYTRAWNIE, ZDROWO I Z PASJĄ!