Truskawkowy Pudding Jaglany!

Dziś główną rolę gra kasza jaglana! Coraz częściej o niej słyszycie i chętnie z niej korzystacie... i bardzo mi się to podoba! Ziarna prosa to samo zdrowie. Poprawiają perystaltykę jelit, rozgrzewają organizm, neutralizują nadmiar kwasów w żołądku, odżywiają mięśnie oraz zawierają mnóstwo witamin! Wraz z ich udziałem przygotowałam wspaniały pudding, który NAPRAWDĘ powala smakiem! Kiedy spróbowałam, aż sama nie mogłam uwierzyć, że wyszło takie pyszne. Polecam z całego serca!
Truskawkowy Pudding Jaglany!

Składniki (1 porcja):

  • 4 łyżki kaszy jaglanej
  • 2 łyżki mleczka kokosowego
  • 5,6 truskawek
  • 1 łyżeczka syropu z agawy/miodu
  • 1/2 wiórków kokosowych

Wartość energetyczna: około 240kcal

Przygotowanie (Czas około 20 minut):

  1. Zalewam kaszę wrzątkiem 1,5cm powyżej ziaren i gotuję na średnim ogniu ok. 15 min, aż kasza wchłonie wodę. Po 10 minutach dodaję 2 łyżki mleczka kokosowego;
  2. Do ugotowanej kaszy dodaję truskawki i całość dokładnie blenduję;
  3. Na koniec polewam syropem i posypuję wiórkami kokosowymi;

Dodatkowo: Możecie dodać masła orzechowego przed zblendowaniem!

ODJAZD!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail