Wielkanocne Pizzerinki bez Mąki!

Kolejny pomysł na ubarwienie wielkanocnego menu. Ktoś sobie może teraz pomyśleć, że zwariowałam, bo chcę położyć pizzę na świąteczny stół. Ale czemu nie, skoro te pizzerinki nie zawierają ani grama mąki i ich głównym składnikiem są JAJKA, które tak chętnie zjadacie podczas Świąt. Zaskoczcie rodzinę i zaserwujcie mini pizzę. Nie pożałujecie ;)
Wielkanocne Pizzerinki bez Mąki!

Składniki (jedna pizzerinka):

  • 3 jajka
  • 150-200g cukinii
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • około 70g wędzonego łososia
  • 1/2 małej cebuli (opcjonalnie)
  • przyprawy: pieprz, słodka papryka, ostra papryka, czosnek, kurkuma

Wartość energetyczna (jeden trójkącik): około 100kcal

 

Przygotowanie (bez pieczenia 10 minut):

  1. Piekarnik nastawiam na 180 stopni;
  2. Do miski wbijam wszystkie jajka;
  3. Łososia i cebulę kroję w kostkę;
  4. Cukinię trę na dużym oczkach;
  5. Wrzucam rozdrobnione składniki do jajek i przyprawiam;
  6. Formę wykładam papierem do pieczenia i wylewam masę;
  7. Wkładam do piekarnika na 20-25 minut;

Dodatkowo: Po upieczeniu pizerrinki możecie posypać startym parmezanem!

Niech te Święta zaskoczą smakami nie tylko Was, ale także Waszych gości!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail