Ziołowa Tofucznica z Oliwkami!

Dziś Tofucznica - Jajecznica! Pełna białka i dobrych tłuszczy stanowi znakomity białkowo-tłuszczowy posiłek o poranku, który doda Wam energii na kilka godzin! Takie śniadanka polecam szczególnie osobom, które wykonują treningi po południu lub wieczorem. Postawcie na śniadania tego typu, a około-treningowo wcinajcie więcej węglowodanów! Miłego dnia!
Ziołowa Tofucznica z Oliwkami!

Składniki (1 porcja):

  • 3 jajka
  • 50g ziołowego tofu (do kupienia w Almie lub Piotrze i Pawle)
  • 1 garść oliwek (czarne/zielone)
  • Przyprawy: oregano, bazylia, pieprz, odrobina soli himalajskiej/morskiej, papryka słodka

Wartość enegetyczna: 300kcal

Przygotowanie (Czas około 10 minut):

  1. Rozbijam jajka i wylewam je do miski;
  2. Dodaję pokrojone tofu;
  3. Przyprawiam;
  4. Patelnię smaruję olejem kokosowym lub masłem klarowanym i rozgrzewam;
  5. Wylewam masę jajeczną z tofu i mieszam aż jajka się zetną (jak normalna jajecznica);
  6. Gotową tofucznicę kładę na talerz i dodaję pokrojone na pół oliwki;

Dodatkowo: do tofucznicy możecie dodać suszone pomidory!

MNIAM!

Informujemy, że nasz serwis internetowy wykorzystuje pliki cookie.

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików cookies w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu oraz zbierania informacji dotyczących odwiedzin na stronie. Jeśli nie wyrażasz zgody, ustawienia dotyczące plików cookies możesz zmienić w ustawieniach swojej przeglądarki.

Rozumiem, zamknij

best email marketing powered by FreshMail